Håll bilen i gott skick

En bil är en stor och kostsam investering för de flesta. Därför är det också viktigt att se till att sköta bilen ordentligt så att den hålls i gott skick. Man bör vara noggrann och se till att inte slarva med service och underhåll. Håll bilen ren och fin både utanpå och inuti så håller din investering värdet längre.

Städa bilens interiör

Tvätta bilenDet är inte helt ovanligt att se flådiga, blanka bilar där insidan helt glömts bort. Många bilar är helt enkelt rätt sunkiga inuti. Men det kan man lätt råda bot på. Det är inte svårare än att städa hemma och går till på exakt samma sätt. Putsa rutorna, damma av instrumentbräda och detaljer, rengör klädseln och dammsug golv och bagagelucka. Något som dock skiljer sig mellan städningen av hemmet och bilen är produkterna. Till bilen bör man använda specialanpassade medel som ger det bästa resultatet. Det finns till exempel medel som är framtagna för att rengöra bilklädslar av olika material. Man kan behandla insidan av vindrutan med antifogmedel för att förbättra sikten. Det kan också vara lämpligt att använda ett medel för rengöring av plast och vinyl till instrumentbrädan och andra plastdetaljer. Städningen går helt enkelt betydligt lättare om man har de rätta prylarna för arbetet. Hos Mekster finns utbud med sådant man kan tänkas behöva för att hålla bilens interiör fräsch och fin.

Mögel

Ett annat ganska vanligt bilproblem kan faktiskt vara skadligt för de som vistas i bilen. Mögel bildas när fukt förs in i bilen. Om luften inte cirkulerar blir fukten kvar inne i bilens kupé och bildar mögel. Mögel är inte alls bra för hälsan, det kan orsaka irritation på huden och i ögon och hals. Som tur var kan man med ett enkelt husmorsknep göra sig av med detta illaluktande problem. Här hittar du receptet på mirakelmedlet som snabbt gör bilen som ny.

Bookmark the permalink.