Fälgrengörning

Att tvätta sin bil gör vi med jämna mellanrum, men hur gör vi med fälgarna på vår bil. Det kan vara en detalj som lätt glöms bort. Man tvättar av dom med en svamp och spolar rent. Här går vi igenom hur du bäst rengör dina fälgar.

Coola fälgarVad du behöver är rengöringsmedel och någon typ av borste, diskborste eller liknande. Bilschampo någon form av tvättsvamp och fälg vax eller vanligt bilvax. Att hålla fälgarna rena och snygga gör att bilens helhet ser mycket bättre ut. Var försiktigt och om du är osäker så använd fälgens insida först med rengöringsmedlet så det inte missfärgar dina vackra fälgar. Finns det mycket tjära på dina fälgar så finns det speciellt avfettningsmedel med lösningsmedel anpassat just för tjära.

Att använda sig av en fälgborste eller vanlig diskborste för svåråtkomliga ställen på fälgen underlättar ordentligt. En tandborste kanske är att ta i, men är du riktigt noggrann så kan även den hjälpa dig. När fälgen är skrubbad med borste så spola av och använd tvättsvamp med bilschampo och tvätta hela fälgen ordentligt.

För att underlätt vid nästa tvätt så kan man vaxa fälgarna, detta gör att bromsdamm och vanlig smuts inte fastnar lika lätt på fälgen. Det finns speciella vaxer för fälgar och sprayer som du kan behandla dina fälgar med. Har du en fälg som är bra behandlad så kan det räcka med att tvätta av dessa med vanligt bilschampo och svamp.

Comments are closed.