Få bilen att hålla längre

Att köpa ny bil är som bekant ofta ganska dyrt. Även större reparationer av olika slag kan vara kostsamma. Av dessa anledningar kan det vara bra att sköta om sin bil på bästa sätt för att på så sätt se till att den håller lite längre. Här nedan följer några tips på vad man kan göra för att bilen ska hålla längre. 

BilvårdEn av de allra viktigaste sakerna man kan göra för att bilen ska hållas i bra skick under lång tid är att serva den med jämna mellanrum. Är man inte lika hemma på bilar som Bosse Bildoktorn är ett bra tips att lämna in den för service på en verkstad. Hur ofta bilen bör genomgå service står skrivet i instruktionsboken.

Något som är ganska enkelt att göra själv och något man också bör göra lite då och då är att kolla oljan eftersom den är något av nyckeln till att förlänga en bils livstid. Detta eftersom oljan smörjer växellåda och de rörliga delarna i motorn samt transporterar bort olika typer av föroreningar.

En annan sak som också är bra att göra om man vill få en bil att hålla längre är att tvätta bilen ordentligt och gärna också behandla den med vårdande medel med jämna mellanrum.

Andra saker som också får bilen att hålla längre är varsam och inte alltför aggressiv körning, det vill säga häftiga accelerationer och häftiga inbromsningar titt som tätt är definitivt inte att rekommendera om man vill förlänga en bils livslängd.

Bookmark the permalink.