Förbered bilen inför vintern

shutterstock_224235820

Nu när vintern sakta men säkert börja svepa in över landet är det ju bra att ha en bil som också är förberedd på detta. Det självklara är ju vinterdäcken, detta är ju något alla gör när vintern kommer och man behöver kunna köra lite säkrare. Men det finns även annat bra man kan göra för att hålla bilen redo inför vintern.

Bromsarna är ju alltid viktiga, men detta är verkligen inget man vill ta för givet när det börjar dyka upp snö och is på vägarna. Gör därför gärna en extra koll på dessa, verkar de ta ojämnt eller för dåligt bör man ta in den på en verkstad för en mer ingående kontroll.

Har man inte bytt torkarblad på ett tag kan det vara dags nu. I januari förra året kom tillverkaren Trico ut med en serie de kallade Trico Ice som var anpassade för vintertid. Idag kan man enkelt köpa dessa och andra torkarblad över nätet.

Se även till att ha rätt utrustning inuti bilen, lägg dit en isskrapa och en borste i bilen om det inte redan ligger ett par där.

Har man en bil som fotfarande använder vanlig nyckel för att låsa kan det vara en bra idé att smörja in med låsolja. Detta kan förhindra några annars mindre lyckosamma situationer.

Vätskorna är också något man bör se över. Kolla så att spolarvätskan som används har rätt koncentration som tål minusgrader, att frostskyddet i motorn är korrekt blandat och att bromsvätskan är påfylld.

Vill man skydda lacken mot saker som vägsalt bör man se till att vaxa bilen innan det börjar dyka upp på vägarna. Använder man bara ett av bra kvalitet så kommer man inte att behöva oroa sig för detta.

Har man tidigare upplevt att bildörrar fryst fast kan man undvika detta på ett smidigt sätt genom att sätt in ett par silikonstift längst dörrlisterna.

Bookmark the permalink.